Snabbfixa ”nytt” badrum

Måste man anlita en badrumsfirma och renovera hela badrummet för att skapa en ny känsla i rummet? Inte alls. Här kommer några punkter du kan utgå ifrån för att snabbfixa nytt badrum.

Skapa utrymme:

Sätt upp skåp och skapa plats att ha alla produkter på. Ner med raklöddret i en låda, lägg sminksakerna i små askar och låt hårsnoddarna ligga en burk. Allt har sin plats – rätt plats. Genom tydlig struktur och plats för varje sak skapas en ordning som speglar sig i inredningen. Kostnad? Badrumsmöbler kostar några tusen men finns de redan är det bara askar och burkar för några hundra som behövs.

Kroka upp:

Krokar kan hängas var som helst i rummet. Självklart för att hänga upp handdukarna på men använd krokarna till så mycket mer. Det kan vara allt från att ha halsbanden på till att hänga upp kläderna på. Kostnad: Från några tior och uppåt.

Utnyttja dörren:

Innersidan av badrumsdörren blir ofta oanvänd. Här passar en helkroppspegel vilket är ett passande ställe för att undvika att den stora spegeln ska ta allt för mycket utrymme på väggarna inne i badrummet. Här kan även extra krokar sättas upp. Eller varför inte en mängd med småfack på ett tygstycke. Perfekt att ha små detaljer i. Lätt att komma åt och lätt att använda.

Lyft ut:

Var ska barnens badbalja vara om inte i badrummet…. Eller? Våga lyft ut det som inte används och ta fram det när det väl behövs. Allt som har med badrum måste inte vara där hela tiden. Det gäller då allt från handdukar och badleksaker till toalettspappersrullar.

Maximera:

Är det ett mycket litet badrum är det extra viktigt att maximera all plats som finns. Självklart ska det finnas ett skåp under handfatet. Men utöver det kanske över toaletten. Eller varför inte ett litet lagringsskåp ovanför ingången? Möjligheterna är många bara man är kreativ.