En flyttfirma är i många fall att föredra

Det som skiljer sig åt i Stockholm jämfört med andra städer då det kommer till att sälja- eller köpa en bostad är att allting går betydligt snabbare. Det handlar till mångt och mycket om att en bostad ligger ute på någon bostadssajt, lämpligen Hemnet, under två veckor och där den skapar ett intresse hos spekulanter. Därefter sker en visning under söndag-måndag varpå en budgivning sker och lägenheten i fråga byter ägare. Detta är naturligtvis en förenklad bild; men att det går snabbare vid bostadsaffärer i Stockholm råder det inga tvivel om. Det här är problematiskt på fler än ett sätt.

Ser vi till det tydligaste så handlar det om att en köpare inte hinner med att genomföra den nödvändiga besiktningen av lägenheten; man rycks med i en budgivning och man baserar köpet endast på en ögonblicksbild som man skaffat sig under kanske en halvtimmes visning. Detta kan innebära att många köper grisen i säcken och här är rådet att man alltid anlitar en besiktningsman för en ordentlig genomgång innan man flyttar in.

Vidare problem är mer hanterbara sådana och handlar om de snabba inflyttningsdatum som ofta är legio i Stockholm. Det vill säga; har man köpt en bostad så kommer man också att få flytta in redan efter någon månad och det kan vara problematiskt dels med tanke på att man själv kanske måste sälja samt att en flytt sig är lite svårare att genomföra i Stockholm. Det vi menar där är att det är lite svårare att hitta ett lämpligt fordon, att det är en brist på parkeringsplatser, att det kan vara svårt att engagera kompisar man kort varsel samt att trafiktrycket i Stockholm är högt.

Många flyttar i Stockholm kräver en flyttfirma

Lösningen för de flesta? Man anlitar en flyttfirma och man gör detta redan på ett tidigt stadium; kanske redan då inflyttningsdatumet sätts. Att man anlitar en flyttfirma tidigt ger alltid ett bättre pris och här ska vi även tillägga att en flyttfirma i Stockholm är lite billigare än i övriga landet. Något som kommer av den uppenbara konkurrens som finns där och där man som kund kan välja mellan fler än en flyttfirma och således har en bättre chans att komma billigt undan.

Dock; oavsett vilken flyttfirma man väljer eller hur mycket denna kostar så är det ofta en absolut nödvändighet som är sprungen ur de snabba bostadsaffärer som dagligen sker i Stockholm. Utan att anlita en flyttfirma så skulle många privatpersoner helt enkelt inte hinna med sig.